Grebalice i penjalice za mačke

Grebanjem najrazličitijih površina mačka zadovoljava svoju prirodnu potrebu da “naoštri” kandže. U stvari radi se o tome da mačka grebanjem ljušti površinski sloj kandža i time omogućava njihovu regeneraciju. Samim tim osigurava da kandže uvek budu u dobroj formi.

Prikazani proizvodi 1-16 od 132

po stranici
Postavi opadajuće sortiranje

Prikazani proizvodi 1-16 od 132

po stranici
Postavi opadajuće sortiranje

Potreba da drži kandže u dobroj formi je ono što može da napravi problem kada mačka živi u zatvorenom prostoru. Neretko stradaju nameštaj i tepisi. Kao rešenje za ovaj problem, industrija za ljubimce je osmislila penjalice i grebalice za mačke. To su funkcionalni dodaci opremi za mačke koje uglavnom postaju neizostavni deo domaćinstva u kom mačka živi.

Grebalice i penjalice se razlikuju po formi, obliku i veličini. Grebalice su nešto niže, dok penjalice mogu da budu i do 2 metra visine pa i više. Zajedničko za sve je grebna površina koja se uglavnom sastoji od stubova na kom je namotan sisal kanap. U poslednje vreme se koristi i kanap napravljen od konoplje.

I penjalice i grebalice mogu da budu najrazličitijeg oblika. Neke su jako kompleksne i uključuju i kućice, ležaljke, igračke, tunele, dok su druge jako svedenog dizajna i čini ih samo stub sa osnovom. Ukoliko mačka od ranog uzrasta nije naučila na grebalicu, možete probuditi njeno interesovanje uz pomoć macine trave i zajedničke igre u blizini grebalice. Jednom kada mačka oseti “čari” grebalice, ništa drugo više neće biti interesantno kao to.